چندین دیدگاه در مورد تفکر سیستمی وجود دارد. این رشته از مجموعه ابزارها و تکنیک ها فراتر می رود. بسیاری از افراد شیفته ابزارهایی مانند ابزارهای طوفان فکری، ابزارهای تفکر ساختاری، ابزارهای تفکر پویا، و همچنین ابزارهای مبتنی بر رایانه هستند. آن ها معتقدند که ابزار تفکر سیستمی می تواند آن ها را هوشمندتر و سازنده تر کند. در این مطلب به توضیح “تفکر سیستمی چیست و چرا برای ما مفید است؟ “ می پردازیم. با ما همراه باشید.
تفکر سیستمی چیست؟
تفکر سیستمی یک ابزار تشخیصی است که می تواند به شما در ارزیابی مشکلات قبل از انجام عمل کمک کند. این به شما کمک می کند قبل از رسیدن به نتایج، سوالات خود را مطرح کنید. این کار مانع از ایجاد فرض که پایین ترین سطح دانش است، می شود.
یک متفکر سیستمی فردی کنجکاو ، دلسوز و شجاع است. رویکرد تفکر سیستمی، شامل عمل دیدن تصویر بزرگ تر به جای دیدن قسمت های کوچک تر است. این رویکرد ارتباطات را تشخیص می دهد و راه های گوناگونی برای حل این مشکل پیشنهاد می دهد.
ویژگی های تفکر سیستمی
تفکر سیستمی می تواند به شما در تجزیه و تحلیل روابط بین زیر سیستم ها و درک پتانسیل های آن ها برای تصمیم گیری های دقیق تر کمک کند. در یک تیم فوتبال عناصر مربی ، بازیکنان ، زمین و توپ هستند. روابط متقابل، استراتژی ها ، ارتباطات بین بازیکنان و قوانین بازی است. هدف این تیم پیروزی ، تفریح و ورزش است. همه ما به چندین سیستم و زیر سیستم تعلق داریم.
برخی از ویژگی های تفکر سیستمی عبارتند از:
مساله مهم است
موضوع با الگوهای شناخته شده آشنا است.
تلاش هایی برای حل این مساله انجام شده است.
با توجه به این خصوصیات ، تفکر سیستمی فراتر از یک ابزار عملیاتی است. این یک رویکرد استراتژیک و یک فلسفه است.